Bijeenkomst 25 juni

Houd twee flinke kuddes limousin runderen op zo natuurlijk mogelijke wijze. De koeien, kalveren en eigen stieren grazen rond de boerderij op prachtig grasland vol klaver en kruiden en krijgen daarnaast granen uit de omgeving. Harry is namelijk behalve boer, ook kok, levensgenieter én lid van Slow Food. En vindt dat wat zijn koeien eten uit de directe omgeving moet komen. Dan pas krijg je een smaak die onderscheidend is en spreek je over een regionaal product. De boerderij van Harry en zijn vrouw Suze heeft een eigen slachterij en het vlees van hun dieren wordt verkocht als dinkeldalrundvlees. Je kunt het ter plekke kopen of bestellen via internet. Maar je kunt het ook ter plekke eten: op Erve Elferman worden regelmatig proeverijen georganiseerd volgens het ‘van kop tot staart’-principe waar je alles van zo’n limousin rund te proeven krijgt: van tong tot wang en van stoofvlees van de rib tot gerookte biefstuk.


Terug

25-06-2014

De Plus van Twente - info@deplusvantwente.nl